Tim aan het woord

Resource manager, accountmanager of recruiter? De juiste benaming voor wat ik precies doe bij Teach-In Group is nog niet gevonden. Misschien dat iemand ooit nog met dé oplossing komt voor dit probleem. Kort samengevat ben ik nu veel onderweg, veel in gesprek met scholen en docenten. En koppel ik enthousiaste docenten aan uitdagende projecten op scholen door heel Nederland. Projecten die deze docenten de uitdaging bieden die ze zoeken en zo dichterbij de manier van werken brengen waar ze gelukkig van worden.

In het leven vóór deze baan was ik ook docent. Op mijn oude middelbare school begon ik mijn loopbaan. Na een aantal jaar voelde ik dat ik nog meer moest zien. Het was leuk, het ging goed. Maar ik werd ook al snel meegezogen in alles wat er op een doorsnee middelbare school speelt. En dat is best wel wat, weet iedereen.

Een bezinningsperiode in Italië volgde. Naast het leren spreken van deze mooie taal, leerde ik ook dat ik nog niet klaar was met het onderwijs. Mijn moeder wees me op een advertentie in de krant (zo lang geleden is het al) van Teach-In Group. Een andere manier van werken. Veel scholen zien, ontdekken wie je bent als docent. Uitgedaagd worden.

De jaren die volgden hebben mij precies gebracht waar ik op hoopte. Ik ben mezelf tegengekomen, heb aan alle onderwijsniveaus geroken, heb de mogelijkheid gepakt om naast het lesgeven een master te volgen. Ik voelde de vrijheid die deze manier van werken met zich meebrengt. En na een aantal mooie jaren was het weer tijd voor iets anders. Want de tijd waarin je veertig jaar bij dezelfde werkgever blijft werken is niet meer.

Nu praat ik met veel docenten die het ook over een andere boeg willen gooien. Ik luister naar hun verhalen. Naar hun motivatie. Iedereen heeft mooie verhalen. Ze maken deze stap niet uit onvrede over hun bestaan als docent, maar juist uit liefde voor het vak.

Wat is jouw volgende stap? Wil je meer weten over deze manier van werken? Neem dan vooral contact op met mij. Wellicht ben jij dan de volgende interimmer die het verschil maakt tijdens de meest uitdagende projecten.