Start hier jouw onderwijscarrière!

Wij slaan al 4 jaar de brug tussen talentvol startend onderwijspersoneel en
zo’n 350 samenwerkingsscholen in het Voortgezet onderwijs.

Een uniek traject

Betrap jij jezelf wel eens op de gedachte dat je eigenlijk wel iets kan en wil betekenen in het onderwijs? Blijft het bij een gedachte, omdat je aanhikt tegen de praktische bezwaren van een jarenlange studie én een mogelijk gebrek aan inkomsten? Kom dan nu in actie en meld je aan voor ons unieke traject. Kom bij ons op gesprek en in samenspraak met de Hogeschool Utrecht vormen we jouw persoonlijke opleidingstraject.

Wat bieden wij?

  • Direct 2 tot 4 dagen betaald aan de slag op een passende leerwerkplek
  • Een betaalde opleiding
  • Een op maat gemaakt traject
  • Een zachte landing in het onderwijs
  • Ondersteuning op de werkvloer door een docentcoach

Wat vragen wij?

  • Stevige persoonlijkheid
  • Pedagogisch talent
  • Een afgeronde mbo-4, hbo- of wo-opleiding
  • Een vakverwant diploma en/of relevante werkervaring voor het gewenste vakgebied
  • Een goed ontwikkeld reflectief vermogen
  • Een reisbereidheid van minimaal 45 minuten

Hoe word ik zij-instromer? Jouw persoonlijke traject:

Start vandaag

– een oriënterend gesprek;
– een selectiegesprek;
– een op de onderwijspraktijkgericht assessment;
– matching met één van onze samenwerkingsscholen;
– de arbeidsvoorwaarden;
– op maat gemaakte coaching- en begeleidingstraject.

Jouw profiel

– reflectief vermogen;
– flexibel;
– persoonlijke stevigheid;
– bereidheid om te leren;
– niet bang voor een stevige confrontatie (met jezelf);
– stressbestending.

Jouw leerplek

– Teach-In Group matcht jou met één van onze deelnemende opleidingsscholen;
– afhankelijk van jouw studietraject;
– de uitkomsten van onze selectieprocedure;
– jouw eigen voorkeuren;
– redelijke reisafstand vanaf jouw woonplaats.

Jouw opleiding

– een zij-instroomtraject;
– een (flexibele) deeltijdopleiding.

Arbeidsvoorwaarden

– start je als gedetacheerde;
– minimaal twee dagen per week;
– loonschaal naar rato van je aanstelling (volgens de onderwijs-cao);
– bruto startsalaris ligt tussen de € 3352,- en de € 4122,- bij een voltijdsaanstelling;
– werk je minimaal 0,4 en maximaal 0,8 fte;
– goed te combineren is met werkzaamheden als freelancer/zzp’er.

Zij-instroom in beeld

Introductieprogramma

Als beginnend docent komt er heel veel op je af. Of het nu het leren van namen is of het begrijpen en interpreteren van leerlinggedrag: alles is nieuw en intensief. Om je onderwijslanding vloeiend te laten verlopen heeft Teach-In Group het Introductietraject in het leven geroepen. Gedurende 10 bijeenkomsten proberen we de ins en outs van het onderwijs de revue te laten passeren, bieden we je een essentiële theoretische basis en is er veel ruimte voor jouw ervaringen voor de klas. Thema’s als ‘klassenmanagement’, ‘een veilig leerklimaat creëren’ en ‘actieve werkvormen’ komen aan bod.   De Introductiebijeenkomsten worden in samenwerking met de Hogeschool Utrecht georganiseerd en vinden daar ook plaats. Parallel aan deze bijeenkomsten coacht en begeleidt de Teach-In Group jou en de begeleider is ook mede-opleider bij het Introductietraject, zodat jouw praktijk en de aangeboden theorie goed bij elkaar komen. In het introductietraject zitten twee weegmomenten. Grofweg na bijeenkomst vier en na bijeenkomst acht. Bij deze weegmomenten kijken we met je naar je persoonlijke ontwikkeling en ambities en bepalen we gezamenlijk of we op de goede route zitten. Na afloop van dit traject ontvang je een bewijs van deelname en heb je een heel aantal handvatten gekregen om jouw onderwijspraktijk te versterken!

Oriënteren

Je bent er uit! Je wilt nu eindelijk die langgekoesterde wens om een carrièreswitch naar het onderwijs te maken realiseren.

Solliciteren

Je solliciteert naar de zij-instroomvacature en uploadt je actuele cv, een motivatiebrief, jouw diploma's en cijferlijsten.

Kennismaken

Na ontvangst van jouw documenten nodigen we je uit voor een kennismakingsgesprek. Naast onderwijsgerelateerde casussen, hebben wij het ook over de arbeidsvoorwaarden.

Assessment

Als sluitstuk neem je deel aan ons assessment. Dat bestaat uit het maken van een aantal tests en het geven van een vakles. Na afloop evalueren wij de les en maak jij een reflectieopdracht.

Starten

Gefeliciteerd! Je gaat nu officieel starten in het onderwijs bij één van onze opleidingsscholen. Ook start je nu met studeren.

Teach-in door de ogen van de zij-instromer

Glenn Foreman

Zij-instromer

"Mijn doel is om Engelse les te gaan geven. Hoewel ik weet dat ik het in me heb, ben ik erg blij samen te werken met een club mensen die de boel goed op scherp zet, me introduceert bij mogelijke scholen, begeleiding biedt tijdens de deeltijd studie, coaching geeft tijdens zo’n veeleisend omscholingstraject."

Luuk Oderkerk

Zij-instromer

"Tot nu toe heb ik nog geen spijt gehad van deze stap en ik heb hoop dat ik mede dankzij Teach-in ook echt goede stappen kan maken richting lesgeven in het voortgezet onderwijs.
Het contact blijft vriendelijk, informatief en er wordt snel gereageerd op mijn vragen."

Sayan Nankoe

Zij-instromer

"Ik vind het erg fijn hoe Teach-in Group met mij communiceert over de vervolgstappen van het traject, een luisterend oor heeft naar mijn wensen en mij het gevoel geven het beste met mij te willen voorhebben. Daarnaast vind ik het prettig dat er informeel gesproken kan worden en Teach-in Group altijd open staat om mijn vragen te beantwoorden. Ik kijk ernaar uit om verder met Teach-in Group samen te werken! "

Daan Richard

Zij-instromer

"Hoe had ik dat allemaal in mijn eentje moeten doen? Een onderwijsbaan zoeken, portfolio bouwen, lessen voorbereiden, lessen geven en de bijbehorende administratie."

Eva Nijssen

Zij-instromer

"Ik heb een ontzettend leuk en leerzaam schooljaar achter de rug. Met de begeleiding van Teach-In, zoals lesbezoeken en visites op de school als ook de begeleiders van de Hogeschool en de school waar ik lesgeef. Het geeft een veilig gevoel dat er zoveel mensen zijn die zich actief bezighouden met het vormen van mij als de best mogelijke docent."

Jeroen Steenbeek

Zij-instromer

"Na een zeer grondig assessment (psychologische testen en een proefles) zat ik bij de selectie van 26 deelnemers die mee mochten gaan doen aan dit bijzondere zij-instroomtraject. Het merendeel van deze groep bestaat uit mensen die nog nooit voor de klas hebben gestaan en vanuit hun expertise op een vakgebied graag hun lesbevoegdheid willen halen."

Daphne Jacobs

Zij-instromer

"Ik wist al vlug dat ik niet zomaar een studie kon gaan volgen naast mijn toenmalige baan, en ben op zoek gegaan naar mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan. Dit betekent dat je direct voor de klas komt te staan, en daarnaast een studie volgt om je lesbevoegdheid te halen. Teach-In Group bood mij deze kans!"

Participerende opleidingscholen

Samen staan we sterk Solliciteren kan nu

Er is altijd de mogelijkheid om te kijken naar wat verschillende opties. Laat je gegevens achter en wij gaan kijken naar de mogelijkheden.

  • Inschrijven
  • Inschrijven via LinkedIn

Veelgestelde vragen

Wat gebeurt er als een zij-instromer zijn/haar geschiktheidsonderzoek niet haalt?

Het eerste half jaar werkt de zij-instromer toe naar het geschiktheidsonderzoek van de Hogeschool Utrecht. Dit geschiktheidsonderzoek is er niet om te bepalen of iemand geschikt is voor het onderwijs maar om te onderzoeken of een zij-instroom opleidingsvorm haalbaar is. Met andere woorden; is de kandidaat binnen twee jaar opleidbaar tot een bevoegd docent. Mocht de situatie zich toch voordoen dat een zij-instromer het advies voor een deeltijdopleiding krijgt, zal Teach-In Group hier de gehele studiekosten betalen gedurende de periode van detachering. De duur van de opleiding gaat dan wel langer zijn dan twee jaar.

Waarom volgt er pas na 6 maanden een officiële inschrijving op de Hogeschool/Universiteit?

In de eerste 6 maanden binnen ons opleidingstraject werkt de zij-instromer toe naar het geschiktheidsonderzoek. Dit geschiktheidsonderzoek is er niet om te bepalen of iemand geschikt is voor het onderwijs maar om te onderzoeken of een zij-instroom opleidingsvorm haalbaar is. Met andere woorden is de kandidaat binnen twee jaar opleidbaar tot een bevoegd docent. Gedurende deze periode zal de zij-instromer zijn/haar ervaringen in het onderwijs moeten valideren en d.m.v. zijn/haar eerder verworven competenties moeten aantonen tot een versneld opleidingsprogramma te kunnen komen. Ons opleidingstraject begint dus direct bij aanvang van de detachering, maar de officiële inschrijving kan pas nadat op basis van het geschiktheidsonderzoek de opleiding op-maat is vastgesteld.

Hoe garanderen jullie een optimaal coaching-/begeleidingtraject voor zij-instromers?

Na 4 jaar opleiden bewijzen onze best-practices dat het succesvol opleiden van zij-instromers staat en valt bij de mate van aandacht die je nieuwe onderwijsprofessionals geeft. Onze zeer intensieve coaching/begeleiding bestaat dan ook uit minimaal 2 lesbezoeken per maand en 14 intervisiebijeenkomsten in het eerste halfjaar met gelijkgestemde.

Hoe selecteren jullie zij-instromers?

Onze zij-instromers doorlopen allen een pittige selectieprocedure met meerdere selectiegesprekken en altijd real-life assessment waarin pedagogisch talent getoetst wordt in een klassensituatie. Wij selecteren dus zeker niet alleen op aanverwantschap vanuit eerdere studies, maar vooral op potentieel en pedagogisch talent. Bij gebleken geschiktheid start een zij-instromer in ons introductieprogramma waarin wij zij-instromers een zachte landing in het onderwijs bieden.

Welk salaris mag ik verwachten gedurende dit traject?

We bieden jou een detacheringsovereenkomst voor minimaal 6 maanden in een LB-5 loonschaal volgens de onderwijs CAO.

Voor welke vakgebieden kan ik een studie als zij-instromer volgen via TIG en HU?

Nederlands, Wiskunde, Scheikunde, Natuurkunde, Informatica, Techniek, Duits, Frans en Engels en verschillende profielen voor het vernieuwde vmbo zoals: Media, Vormgeving & ICT | Produceren, Installeren & Energie | Dienstverlening & Producten.

Wat is de gemiddelde duur van deze zij-instroomopleiding?

Het zij-instroomtraject bestaat uit het behalen van 125 EC’s. Dit zijn de studiepunten die noodzakelijk zijn voor het versneld behalen van je onderwijsbevoegdheid. Normaliter staat hier twee jaar voor. Afhankelijk van de uitkomsten van onze selectieprocedure, eventuele vrijstellingen en natuurlijk de snelheid waarin de docent in opleiding de studie doorloopt, kan dit eventueel sneller gaan of zou dit langer kunnen duren.

Waarom dien je als voorwaarde tot deelname aan ons traject al eerder een afgeronde hbo-opleiding hebben behaald?

De Nederlandse wetgeving bepaalt dat, om gebruik te mogen maken van het versnelde zij-instroomtraject en de subsidieregeling, de kandidaat aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau dient te bezitten.