Werken als ZZP docent

Wat vragen wij?

Waar moet jij over beschikken als ZZP-docent?

 • Een lesbevoegdheid
 • Een ondernemende mindset
 • Organisatiesensitiviteit
 • Persoonlijke stevigheid
 • Een reisbereidheid van minimaal 45 minuten

Wat bieden wij jou?

 • De kans om de regie over jouw eigen onderwijsloopbaan te pakken
 • Meer vrijheid dan binnen een reguliere aanstelling
 • Een tarief tussen de €60,- en €85,- per lesuur (afhankelijk van ervaring en onderwijsbevoegdheid)
 • Werken op basis van je eigen beschikbaarheid
 • Veel afwisseling en een steile leercurve, omdat je in meerdere onderwijsomgevingen komt
 • Beloning naar prestatie
 • De mogelijkheid om resultaatgericht aan de slag te gaan

Wat doe je?

Lesgeven
55%
Nakijken
20%
Resultaatafspraak
15%
Administratie
10%
Joris-Mol2-768x768
Joris Mol

06 26 02 64 77

Tim Poorthuis

06 42 23 35 54

Pim Harthoorn

06 42 39 27 07

Omschrijving

Als ZZP-docent kies je voor projecten, denk je in opdrachten en resultaten en neem je de regie over je loopbaan. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Je levert in qua zekerheden, maar je krijgt daar een stuk vrijheid voor terug. Kies voor het werk waar jij echt gelukkig van wordt. Geen opgelegde taken meer vanuit een vast taakbeleid. Maak additionele afspraken met de opdrachtgever over taken die je naast het lesgeven kan oppakken, ook wel resultaat afspraken genoemd. Taken die bij jou passen, waar je evenredig voor beloond wordt en waar jij echt blij van wordt.

Een ZZP-docent bij Teach-In Group is zijn eigen baas. Dit betekent dat de gezagsverhouding binnen onze uitdagende onderwijsprojecten ook anders is dan wanneer je in loondienst werkt op een school. Denk niet langer in fte, maar in uren. Bepaal zelf hoeveel uur je werkt en op welke dagen je dat gaat doen.

Wisselende werkomgevingen houden je scherp. Op elke school wordt anders gewerkt. Zo neem je na een project steeds weer nieuwe kennis mee naar een ander project. Je blijft jezelf dus ontwikkelen.

Durf jij uit je comfortzone te treden en te ontdekken wat er nog meer te koop is in onderwijsland?

Als Teach-In docent ben jij in staat om in complexe onderwijssituaties vakkundig naar het juiste resultaat toe te werken. Achter elk project zitten één of meerdere specifieke vragen van de opdrachtgever. Uiteraard wordt de basis van elk project gevormd door het oppakken van de lessen die zijn uitgevallen, maar meestal speelt er nog veel meer. Zaken waar jij wellicht ook een bijdrage aan kan leveren. Het opzetten van projecten, het herschrijven van het curriculum, het coachen van collega’s, het moderniseren van een vaksectie of de invoering van digitale leermiddelen. Jij bent de ondernemer en bepaalt voor jezelf op welk vlak je de school het beste kan helpen. Ga in gesprek met de school en maak additionele afspraken. Creëer dus je eigen taakbeleid met een passende beloning.

"Deze invulling van het docentschap bood nieuwe perspectieven: diverse scholen van binnen zien, ideeën opdoen, verschillende manieren van werken ervaren en meer de regie houden over wat je wanneer doet."

Agenda

Beloning naar prestatie

Teach-In Group werkt met een door de belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomst waardoor jij veilig in het onderwijs kan ondernemen. Als Teach-In docent behoud je zelf de regie over je eigen werkweek en factureer jij de uren waarin jij de kwaliteit van het onderwijs binnen een opdracht bewaakt.

Onze starttarieven per lesuur (tot 60 minuten) liggen tussen €60,- en €85,-. Het specifieke uurtarief baseren wij op jouw onderwijsbevoegdheid, ervaring en de uitkomsten van ons assessment.

Is de stap naar het ondernemerschap nog te spannend voor jou, maar ben je wel geïnteresseerd in uitdagende onderwijsprojecten? Schroom ons dan niet te contacten zodat we kunnen bespreken welke opties er zijn binnen onze aantrekkelijke detacheringsconstructies.

Hoe word ik ZZP-docent bij Teach-In Group

job (1)

1. Registreren

Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging als ZZP-docent en geef dit aan in mijn profiel.

interview

2. Kennismaking

Bij Teach-In Group voer je vrijblijvend een kennismakingsgesprek om de mogelijkheden te verkennen.

exam

3. Assessment

Als je ervoor kiest om als ZZP-docent te werken volgt er een selectieprocedure met een assessment en referentieonderzoek.

job

4. Matching

Teach-In Group matcht mijn ambities en assessmentresultaten met uitdagende interim-projecten.

education

5. Afwisseling

Blijf  jezelf continu ontwikkelen door binnen meerdere onderwijsprojecten de kwaliteit van het onderwijs te bewaken.

Tips van onze belasting adviseur Beuk

In beeld