Zij-instroom PABO Teach-In Group

Wat vragen wij?

 • Een afgeronde mbo-4*, hbo- of wo-opleiding
 • Een vakverwante studie of relevante werkervaring voor het gewenste vakgebied
 • Een ondernemende mindset
 • Een hoge mate van organisatiesensitiviteit
 • Persoonlijke stevigheid
 • Een reisbereidheid van minimaal 45 minuten

Wat bieden wij jou?

 • Direct 2 tot 3 dagen per week betaald werken
 • Ervaring opdoen bij verschillende scholen
 • Een volledig gesubsidieerde opleiding
 • De mogelijkheid om in 2 jaar je officiële lesbevoegdheid te halen
 • Een volledig op maat gemaakt onderwijstraject
 • Een nauwe samenwerking met de ervaren docenten-plus van Teach-In Group
 • Een eigen coach op de werkvloer en vanuit de opleiding

Wat doe je?

Lesgeven
40%
Zelfstudie
40%
Studiedag
20%

Ben je geïnteresseerd om als zij-instromer de overstap naar het primair onderwijs te maken? Wij zoeken op dit moment zij-instromers die in ons excellentieprogramma willen deelnemen. 

Dit opleidingstraject opent voor velen de poort tot de lang gekoesterde droom van een carrière in het onderwijs. Doordat je direct betaald voor de klas gaat en daarbij een volledig op maat gemaakte en gesubsidieerde opleiding volgt kan jij optimaal gaan leren in de praktijk. Ook de veelgehoorde kritiek van een te minimale coaching op de werkvloer ondervangen wij door een eigen docentcoach in te zetten. 

Direct solliciteren?

Ben jij na het lezen van deze vacature overtuigd dat je de stap naar het onderwijs wilt gaan maken? Solliciteer dan direct door jouw actuele CV, motivatie en een kopie van jouw diploma’s hieronder te uploaden.

Onze volgende groep zij-instromers start in september 2022. 

Mick-Snoeks-300x300

Mick Snoeks

Programmamanager 

m.snoeks@teachingroup.nl
06 22 87 54 70

Omschrijving

Betrap jij jezelf dus wel eens op de gedachte dat je eigenlijk wel iets kan en wil betekenen in het onderwijs? Blijft het bij een gedachte, omdat je aanhikt tegen de praktische bezwaren van een jarenlange studie én een mogelijk gebrek aan inkomsten? Kom dan nu in actie en meld je aan voor ons unieke traject. Kom bij ons op gesprek en gezamenlijk kunnen we jouw persoonlijke traject vormgeven.

Er is een schreeuwend tekort aan leraren in het onderwijs. Het zal je vast niet zijn ontgaan. De roep om meer docenten is groot, maar met de aanwas van nieuwe leraren vanuit de opleiding wordt het tekort vooralsnog niet opgevuld.

Teach-In Group heeft daarom een uniek traject vormgegeven waarmee enthousiaste zij-instromers volledig gesubsidieerd een bevoegdheid kunnen halen. Het traject wordt op maat gemaakt en is zo ingericht dat je ook direct aan de slag kan en geld kan verdienen.

Teach-In Group werkt met topdocenten. Een stevige selectieprocedure ligt hieraan ten grondslag. Dit geldt ook voor dit opleidingstraject. We bieden een unieke kans, maar je moet er ook wel wat voor doen!! Wij selecteren op persoonlijke stevigheid, resultaatgerichtheid en doorzettingsvermogen. Heb jij het lef en de attitude om dit intensieve traject aan te gaan en heb jij de discipline om binnen twee jaar een bevoegdheid te halen? Grijp dan nu je kans!!

"Ik wist al vlug dat ik niet zomaar een studie kon gaan volgen naast mijn toenmalige baan, en ben op zoek gegaan naar mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan".

Voorbeeld agenda

Direct betaald voor de klas

Bij Teach-In Group snappen we dat een succesvolle overstap naar het onderwijs lastig te realiseren is zonder enige financiële tegemoetkoming. Het zij-instroomtraject vraagt het nodige van de docent in spe, dit betekent dat de randvoorwaarden goed geregeld moeten zijn. Na een succesvol doorlopen selectieprocedure start je voor minimaal twee dagen per week als zij-instroom docent binnen een van onze uitdagende onderwijsopdrachten. De beloning voor deze praktijkdagen zal standaard plaatsvinden via een detacheringsovereenkomst gedurende de looptijd van de opleiding.

Als docent in opleiding werk je via Teach-In Group bij één van onze opdrachtgevers. In de detacheringsconstructie zal je beloond worden volgens de onderwijs-cao. Bij de start van de opleiding word je beloond in een LA-5 salarisschaal over het aantal gewerkte FTE. Afhankelijk van jouw beschikbaarheid werk je minimaal 0,4 en maximaal 0,6 FTE.

Ben je ondernemer en wil je het onderwijs in? Weet dan dat dit traject goed is te combineren met jouw werkzaamheden als zzp’er.

Hoe laat ik mij omscholen tot docent?

job (1)

1. Solliciteren

Ik ben op zoek naar een nieuwe uitdaging en solliciteer op de vacature van zij-instroom kandidaat onderwijs.

interview

2. Kennismaking

Voor deelname aan dit traject dien je eerst de wettelijke taal en rekentoets voldoende af te leggen.

exam

3. Assessment

Als je ervoor kiest om als docent aan de slag te willen en door Teach-In Group wordt geselecteerd, volgt er een selectieprocedure met een assessment.

education

4. Zij-instroom opleiding

Je start jouw studie en tegelijkertijd geef je direct al les op scholen.

student

5. Afstuderen

Na twee jaar heb jij je onderwijsbevoegdheid in de tas en ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt.

Veelgestelde vragen

Wat is de gemiddelde duur van deze zij-instroomopleiding?

Het zij-instroomtraject bestaat uit het behalen van 125 EC’s. Dit zijn de studiepunten die noodzakelijk zijn voor het versneld behalen van je onderwijsbevoegdheid. Normaliter staat hier twee jaar voor. Afhankelijk van de uitkomsten van onze selectieprocedure, eventuele vrijstellingen en natuurlijk de snelheid waarin de leerkracht in opleiding de studie doorloopt, kan dit eventueel sneller gaan of zou dit langer kunnen duren.

Waarom dien je als voorwaarde tot deelname aan ons traject al eerder een afgeronde hbo-opleiding hebben behaald?

De Nederlandse wetgeving bepaalt dat, om gebruik te mogen maken van het versnelde zij-instroomtraject en de subsidieregeling, de kandidaat aantoonbaar hbo/wo werk- en denkniveau dient te bezitten.

Dien je als voorwaarde tot deelname aan het zij-instroomtraject een landelijke taal en rekentoets te maken?

Als één van de voorwaarde tot de versnelde lerarenopleiding wil de opleiding een inschatting maken of je ook daadwerkelijk de PABO in maximaal 2 jaar kunt afronden. Een onderdeel van deze inschatting bestaat uit het maken van de landelijke taal- en rekentoets. 

Wat zijn de maandelijkse inkomsten gedurende dit zij-instroomtraject?

Gedurende de opleidingsperiode wordt de docent in-opleiding gedetacheerd aan opdrachtgevers binnen het onderwijsnetwerk van Teach-In Group. Teach-In Group biedt de docent in opleiding een salaris aan in onderwijs salarisschaal LA trede 5. Praktisch betekent dat bij een werktijdfactor van minimaal 0,4 fte en maximaal 0,6 fte netto inkomsten tussen de €1150,- en €1653,- per maand gedurende de looptijd van het project.

Contactformulier

Laat hier je e-mailadres achter om op de hoogte te worden gehouden van het volgende startmoment voor onze zij-instroom opleiding