Zekerheid in deze tijden

Eerlijk is eerlijk. Ook wij schrokken wel even toen de scholen dicht gingen. En nu? Wat gaat er gebeuren met alle projecten die nu lopen? Al gauw maakte de emotie plaats voor de ratio. Want onderwijs ligt nooit stil. Het onderwijsproces zal gewoon doorgaan en daarmee ook alle mooie projecten die al liepen.

De projecten die lijden onder het Corona virus zijn letterlijk op één hand te tellen. En dan hebben we het nog steeds niet over gestopte projecten, maar over aanpassingen in het urenaantal. De realiteit is dat projecten en uren doorgang vinden, soms zelfs met méér uren dan overeengekomen. Er zijn in de afgelopen weken ook gewoon nieuwe aanvragen binnengekomen. Alles gaat dus gewoon door.

Neemt niet weg dat deze nieuwe realiteit je soms aan het denken zet. Wat is verstandig? De keuze om op deze manier (ZZP/Detachering) te werken is voor iedereen op een andere manier tot stand gekomen. Ondernemersrisico is er altijd. Maar het risico op geen werk is in deze sector nihil. Als er iets duidelijk wordt in deze bizarre tijden, dan is dat het wel.

Het is nu eind april. Scholen zijn bezig met hun formatie. En wij blijven aangehaakt. Ook in een normale situatie komen de opdrachten vanaf eind mei bij ons binnen. Er lopen nu al wat dingen, er zijn zelfs al plaatsingen, maar eigenlijk moet alles nog komen. Nogmaals, dat is elk jaar zo. Corona of geen Corona.

Wij proberen zoveel mogelijk contact te hebben met éénieder. Maar maak ook afspraken met ons als je daar behoefte aan hebt. Ook wij zijn onderhand getrainde Microsoft Teams en Zoom gebruikers.

Voor nu is het vooral belangrijk om gezond te blijven en vol te houden. Wellicht volgt er dinsdagavond wel goed nieuws..