Even voorstellen: June van Mil

Een nieuwe agenda uitzoeken vond ik als kind altijd het leukste begin van het nieuwe schooljaar. Nu een aantal (heel veel🙈) jaren later is de agenda niet alleen digitaal geworden, maar is de agenda er ook anders uit gaan zien. Interview hier, meeting daar en dan weer een halve dag assessment. Een goede planning maken is van belang voor mij. Het mooiste aan mijn werk als onderwijs recruiter? In contact zijn met leerkrachten en docenten die er klaar voor zijn hun eigen agenda te gaan indelen, elke keer weer voor een nieuwe opdracht. Wat is nou leuker om mijn jeugdervaring te mogen delen met nieuwe interimmers?

Wat zegt dit nu over mij? Het altijd leuk vinden om nieuwe agenda’s uit te zoeken, met bijpassend kaftpapier, etui en schriften. Mijn ouders werden gek van mij met al die spullen en het kostte een hoop geld. Maar wat was ik blij. Toen begon mijn interesse in kleuren of liever gezegd creativiteit, altijd net anders zijn dan anderen. Uiteindelijk ben ik zelfs grafische vormgeving gaan studeren. Daarom weet ik nu veel van ontwerpen en vormgeven. Uiteraard kwam wel de vraag naar voren bij mezelf hoe dit past binnen human resources. Het antwoord hierop is out of the box denken en dan vooral meegaan met de tijd; het digitaal sourcen van kandidaten door middel van het uitzetten van campagnes ofwel recruitment marketing. Het bedenken van toffe ideeën, het eventueel ontwerpen of helpen ontwerpen hiervan, het resultaat bekijken en vervolgens het proces analyseren.


 Wat doe ik het allerliefst? Hier ben ik aantal jaar geleden achtergekomen en dat is mij duidelijk geworden door te werken in human resources. Het klinkt cliché (I know 😉), maar het is zo leuk om met mensen te werken en mensen te helpen. Iemands ambities op werkvlak te realiseren en dan jaren later te horen krijgen dat ze nog steeds tevreden zijn met de keuze die ze destijds maakten. Mijn enthousiasme voor mijn werk probeer ik over te brengen op de kandidaten die ik die dag spreek. Aan het einde van de dag wil ik tevreden kunnen terugkijken op wat ik heb bereikt en wil ik natuurlijk ook dat mijn kandidaten met hetzelfde gevoel de dag afsluiten. Let’s quote: “happiness is letting go of what you think life is suppose to look like”

Mijn schrijfstijl zegt iets over mij. Ik stel altijd vragen. Zo kom ik er echt achter wie ik voor me heb en ben ik in staat om een juiste match te maken met een potentiële werkgever. Is je interesse gewekt? Kom dan gauw een keer op gesprek bij mij om de mogelijkheden te verkennen!