023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

TiG Blog: We zijn weer begonnen

Als je in het onderwijs werkt heb je veel vakantie. Toch ben je als docent in de vakantie vaak bezig met school. Er is altijd nakijkwerk of er moeten weer nieuwe lessen worden voorbereid. Behalve in de zomervakantie. Dan gaat het onderwijs echt op slot. Het onderwijs is misschien wel de enige sector waar je in de zomer vier weken weg kan zijn zonder ook maar één mailtje te ontvangen. En dat is goed.  

Nu zijn we bijna allemaal weer begonnen. En beginnen is ook echt beginnen. Dat is namelijk ook het onderwijs. Niet even rustig opstarten. De vakantie lijkt dan soms al snel een vage herinnering. Maar die snelle start is misschien ook wel goed. Geen tijd voor heimwee naar de vakantie. De blik op het komende schooljaar, waarin weer heel veel mooie dingen zullen plaatsvinden.  Waarin jij als docent voor sommige leerlingen echt het verschil gaat maken. Rapper Leafs Sensei liet dat tijdens Lowlands op een fantastische manier blijken door zijn oude mentor op het podium te roepen en het publiek te vragen haar een staande ovatie te geven. Kippenvel.  

Tijd voor een nieuw schooljaar, waarin nieuwe herinneringen worden gemaakt. Geniet ervan. En hou in je achterhoofd dat er altijd één ding onveranderd zal blijven; ook na dit schooljaar volgt er weer een welverdiende zomervakantie.