023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

TiG Blog Opnieuw het verschil maken

Er is de afgelopen tijd een wildgroei aan bureaus ontstaan. Allemaal partijen die een graantje mee willen pikken van deze overspannen arbeidsmarkt en die vanuit die grondhouding heel veel willen halen en weinig komen brengen in het onderwijs. Dit heeft ertoe geleid dat bureaus vooral worden gezien als noodzakelijk kwaad. Wij snappen dat dit gebeurt en zien/horen ook vaak wat voor slechte kwaliteit er geleverd wordt. Nu pretenderen wij niet dat al onze projecten succesvol zijn, maar ons selectietraject zorgt ervoor dat wij niet iedereen voor de klas zetten en dat kwaliteit nog steeds de basis is voor alles. Lesgeven is een specialisme. Dat kan niet iedereen. Deze opvatting wordt alom gedeeld, maar de tendens is dat er in de praktijk vaak docenten worden ingehuurd, omdat ze beschikbaar zijn en niet omdat ze goed zijn. Daarnaast is er weinig ruimte voor docenten om zich zichtbaar te onderscheiden. Daardoor wordt vaker dan gewenst de suggestie gewekt dat juist wél iedereen kan lesgeven.

Dit is hét moment om ons opnieuw te bewijzen naar de scholen. Bewijzen dat wij een partij zijn die heel veel brengt. Met onze nieuwe website willen wij naast de scholen staan. We willen dat ze ons zien als partner en niet als noodzakelijk kwaad. En ook hier willen we kwaliteit weer de doorslag laten geven. Want op Meesterbaan komen dezelfde kandidaten toch steeds weer naar voren. Kandidaten die van school naar school hoppen, omdat ze op elke school worden weggestuurd. Het is toch bizar dat we hier geen filter voor hebben?

Aan de andere kant willen wij docenten de mogelijkheid geven om zich te onderscheiden. Als je goed bent en het verschil maakt, mag je daar best trots op zijn. En mag je dit ook kenbaar maken.

Daarom introduceren wij de reviewmodule binnen ons platform. In andere sectoren een heel bekend begrip, maar compleet nieuw voor het onderwijs. Dit is de filter die kwaliteit zichtbaar maakt en teleurstellingen voorkomt. Mis dit niet en doe mee!

Maak nu een profiel aan en laat Teach-In Group je referentie ophalen! Ik wil nu een profiel aanmaken