023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

Ondernemerschap

De ondernemende docent. Een veelgebruikte ‘hippe’ term in onderwijsland tegenwoordig. Een echte definitie van dit begrip kom je nergens tegen. Eigenlijk weet Rob daar ook geen raad mee. Wat hij wel weet, is dat hij docent is én ondernemer. Als Rob niet voor de klas staat, is hij bezig met de ontwikkeling, distributie en implementatie van zijn eigen softwarepakketten. Maar lesgeven blijft daarnaast een grote passie.

Rob loopt niet als reguliere docent mee in de school. Hij laat zichzelf inhuren op projectbasis. Zo gaat hij dus daadwerkelijk als ondernemer de school in. Daarbij denkt hij in opdrachten en taken. Voorafgaand aan een project worden verwachtingen duidelijk uitgesproken. Verwachtingen van zowel de school als van Rob. Taken en resultaten worden geformuleerd. Door deze resultaatgerichte manier van werken krijgt het ondernemerschap ook vorm. Want door duidelijke afspraken te maken, kan er ook te allen tijde worden teruggegrepen op deze afspraken. En krijgt een andere hippe term, ‘beloond worden naar prestatie’, meer vorm.

Rob zweert bij deze manier van werken. Het stelt hem in staat ondernemer en docent te zijn. En misschien mag hij zich ook wel een ondernemende docent noemen.