023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

TiG Blog: Nagenieten

Woensdag 20 juni. De dag van de Meet and Greet. Het jaarlijks terugkerende event georganiseerd door Teach-In Group. Gekscherend hadden we in één van onze updates naar docenten benoemd dat het altijd mooi weer is tijdens de Meet and Greet en dat dit alleen al een reden zou moeten zijn om naar het strand van Zandvoort te komen. Lang zag het er niet naar uit dat het ook daadwerkelijk mooi weer zou worden. Maar toen om vier uur de eerste gasten aankwamen, scheen de zon uitbundig. Het bleek de voorbode te zijn van een heel geslaagd event.  

Het geslaagde zit hem voor mij vooral in de enorme verscheidenheid aan mensen die gisteren aanwezig waren. Teach-In Group is een dynamische organisatie. Constant in beweging. Wat dat betreft is er geen verschil met het onderwijs. Steeds meer mensen voelen zich aangetrokken tot ons concept. Toen ik gisteren, tussen alle gesprekken door, is goed om me heen keek, bedacht ik me dat er werkelijk maar één gemene deler te benoemen valt: dit zijn mensen die ooit hebben bedacht of aan het bedenken zijn dat het ook anders kan. Dat ze de kwaliteiten hebben om ook zonder reguliere aanstelling van onschatbare waarde te zijn voor het onderwijs. En dat ze die kwaliteiten met deze manier van werken ook veel meer zichtbaar kunnen maken. Deze gemene deler is niet op een bepaald type docent te plakken of aan een leeftijd te koppelen.  

Volgend jaar is er weer een Meet and Greet en ik hoop van harte dat er dan nog meer mensen langskomen. Teach-In Group is er voor alle onderwijsprofessionals met een plus. Mensen die overal waar ze komen iets brengen. Het onderwijs naar een hoger niveau tillen. En daar gaat de zon van schijnen. Logisch toch?