023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

TiG Blog: Meet and Greet

Vorig jaar deze tijd werden mijn ogen geopend. Al langer liep ik rond met de gedachte om het roer om te gooien. Het lesgeven op de school waar ik al jaren rondliep, gaf me geen energie meer. Aan de andere kant had ik ook niet het idee dat ik ergens anders wilde solliciteren. Want op een andere school zou ik vast weer in een zelfde stramien terechtkomen. Het roer moest écht om. 

In de docentenkamer raakte ik in gesprek met Henk. Henk was ingehuurd door de school om de uitgevallen lessen Duits te verzorgen en om een nieuwe lesmethode te implementeren. Het roer had Henk jaren geleden al omgegooid. Hij was gaan ondernemen. Wilde een stuk vrijheid voor zichzelf creëren en meer eigenaarschap over zijn loopbaan. Hij wilde doen waar hij energie van kreeg. Lesgeven en ontwikkelen. Op sommige scholen was dat leuker dan op andere scholen. Maar het scheelt dat je weet dat alles tijdelijk is. Henk inspireerde mij. Hij vertelde over Teach-In Group en nam mij als introducee mee naar de Meet and Greet die Teach-In Group elk jaar organiseert op het strand van Zandvoort. 

Dit was de plek waar niet alleen mijn ogen helemaal geopend werden, maar waar ik ook het laatste zetje kreeg om het ook echt anders te doen. Het enthousiasme waarmee docenten spraken over datgene waar ze mee bezig waren. De liefde voor het vak. De energie die iedereen had. De twijfels die ik had over het ondernemen werden direct weggenomen door de aanwezige professionals die de tijd namen om mij te informeren. Schoolleiders vertelden mij waarom ze alleen maar voor Teach-In Group gingen. Wat de organisatie anders maakte dan alle ander bureaus. Accountants praatten mij bij over het ondernemen. Het was gezellig, informeel en toch ook zakelijk.   

De dag na de Meet and Greet heb ik mijn ontslag ingediend. Inmiddels heb ik een jaar mogen proeven van het ondernemen. Geen moment heb ik spijt gehad. Voor mij is het echt de perfecte stap geweest. Woensdag 20 juni staat de volgende Meet and Greet gepland. Ik ben er ook. Nu als docent van Teach-In Group. Hopelijk kan ik mensen laten inzien dat het echt anders kan. Het strand is toch de perfecte plek om het roer om te gooien?  

Kom je ook? 

Aanmelden kan bij Iris (events@teachingroup.nl)