023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

TiG Blog: Een onvergetelijke ervaring

Sinds 2016 werk ik als zelfstandig interim-docent voor de Teach-In Group. Na tien jaar in vaste dienst was het voor mij tijd voor verandering: meer uitdaging, meer verschillende scholen en meer zeggenschap over mijn eigen loopbaan. Het was niet zo dat ik het niet meer naar mijn zin had op mijn toenmalige school, ik had eerder het gevoel dat ik stil stond, ik wilde geprikkeld worden.

Via een oud-collega, die al eerder de stap naar het ondernemerschap gewaagd had, kwam ik in contact met de Teach-In Group (TIG). Ik werd gebeld door een regiomanager en ik maakte een afspraak voor een oriƫnterend gesprek. Dit gesprek verliep heel prettig en had als uitkomst dat het voor mij volstrekt duidelijk was dat ik als zelfstandige aan de slag wilde gaan.

De volgende stap was het assessment. Dit is in het onderwijs niet gebruikelijk, maar wel een uitstekende manier om kwaliteit te waarborgen voor de scholen die TIG-docenten inhuren. Ik moest een halve dag op een school aanwezig zijn waar ik werd onderworpen aan allerlei testen en rollenspelen. Erg leuk om te doen, maar ook heel spannend!

Na het succesvol afronden van het assessment was ik klaar voor de start om als zelfstandige aan de slag te gaan, alleen moest de zakelijke kant nog wel geregeld worden. Ik ben door Teach-In in alle stappen begeleid: afspraak met een accountant, formulieren voor de inschrijving bij de KvK enz. Uiteraard moest ik zelf ook het nodige regelen, maar ik ben goed op weg geholpen, zodat ik een fatsoenlijke start kon maken als zelfstandige.

Voordat ik aan mijn eerste opdracht begon, was ik bang dat ik even zonder inkomen zou komen te zitten. Deze angst bleek ongegrond: nog geen twee weken na mijn assessment kon ik kiezen uit twee scholen!

Nu is het bijna drie jaar later en ben ik na een flink aantal interessante opdrachten bezig met mijn laatste opdracht voor Teach-In. Ik werk momenteel op een school waar ik aankomend schooljaar in dienst ga. De afgelopen drie jaar heb ik ontzettend veel ervaring opgedaan en mij ontwikkeld als docent. Daarnaast kwam ik er steeds beter achter op wat voor een soort school ik zou willen werken. De school waar ik nu werk voldoet aan al mijn eisen en is voor mij perfect. Mijn huidige opdrachtgever wilde graag dat ik zou blijven en bood mij een mooie baan aan. Vanaf aankomend schooljaar dus in dienst bij mijn perfecte school! De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt was niet mogelijk geweest zonder Teach-In en daarvoor ben ik ze dankbaar. Ik ben gegroeid als docent en ben dankzij Teach-In gekomen waar ik nu ben.

Ik sluit zeker niet uit dat het na een aantal jaar vaste dienst weer gaat kriebelen. Ik weet de weg naar Teach-In dan zeker weer te vinden!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die het interim-docentschap je kunnen bieden? Vul dan onderstaand contactformulier in en wij nemen z.s.m. contact met je op voor een vrijblijvende kennismaking.

Contactform

  • Toegestane bestandstypen: pdf.