Staken op 15 maart? Je kunt nu al actie ondernemen!

Dat het onderwijs overspannen is, is geen nieuws. Het lerarentekort evenmin. Een luxepositie voor de docenten die nog wel in het vak zitten, zou je denken. Maar op dit moment lijken docenten vooral de lasten te dragen in plaats van de lusten. Zij moeten de klappen opvangen met veel werkdruk als gevolg. Extra compensatie? Ho maar! Onder andere om die reden wordt er op 15 maart op het Malieveld in Den Haag gestaakt. Meer geld voor het onderwijs om de klappen op te kunnen vangen. Toch hoef je niet alleen de goede wil van het kabinet af te wachten. Staken is niet de enige oplossing.

Stakingen op 15 maart

Iedereen die in het onderwijs werkt wordt opgeroepen om op 15 maart samen met de Algemene Onderwijsbond en de FNV Onderwijs en Onderzoek te staken op het Malieveld in Den Haag. Ze willen namelijk dat er deze kabinetsperiode nog een investeringsplan komt voor het onderwijs. Het gekkenhuis rondom het lerarentekort moet hiermee worden tegengegaan. Dat extreme lerarentekort zou te maken hebben met de salarissen die niet meegroeien met de markt en met de werkdruk die wel groeit. Dat moet anders en daarom wordt er gestaakt.

Dat kan al anders

Dankzij de opkomst van platformbedrijven in het onderwijs heb jij de regie meer in de hand dan je misschien denkt. Moet je echt het kabinet afwachten? Natuurlijk is het van groot belang dat het onderwijs grotere budgetten krijgt. Dat er meer geïnvesteerd kan worden. Maar je kunt ook zelf al actie ondernemen om jouw loon en werkdruk comfortabeler te maken. Daarvoor hoef je niet helemaal naar het Malieveld, maar hoef je enkel achter je computer te kruipen. Mag zelfs in je pyjama wat ons betreft.

>> Maak een profiel aan <<


Houd de regie over jouw eigen loopbaan

De nieuwe website van Teach-in Group is er helemaal op gericht om docenten en scholen makkelijker aan elkaar te kunnen koppelen. Jouw vergoeding kan aantrekkelijker worden en jij hebt veel meer zeggenschap over jouw eigen werkdruk. Klinkt goed, is ook goed. Maar er is meer:
– Pak de regie over jouw eigen loopbaan.

– Volg scholen waar je graag zou willen werken.
– Ontvang vacatures direct in je mailbox.
– Solliciteer direct vanaf het platform.
– Laat jezelf reviewen en kom bovenaan de lijst van topkandidaten.
– Topkandidaten worden gehunt door scholen.
– Vind met Teach-In Group jouw droombaan in het onderwijs, meer uitdaging en haal alles eruit wat erin zit.Dan is er ook nog de optie om interim docent te worden, met als voordelen:
– De voornaamste reden om het onderwijs in te gaan is dikwijls het lesgeven zelf. Geen poespas, gewoon wat je verwacht dat het is: voor de klas staan en leerlingen doceren. En dat is precies wat er in dit geval altijd in eerste instantie gevraagd wordt vanuit scholen. Je krijgt niet zomaar vanalles op jouw bordje geschoven. Enkel en alleen in overleg en daarbij is ‘nee’ ook een geldig antwoord.
– Jij zal nooit onderdeel uitmaken van het meubilair. De opdrachten zijn kort en jouw expertise is meer dan welkom. Zeker wanneer het twee voor twaalf is, de toetsweek voor de deur staat en de leerlingen hun boeken nog in het plastic hebben.
– Financiële vooruitgang. Die zogenoemde ‘ingeleverde zekerheid’ moet wel gecompenseerd worden. En dat kan zomaar eens meer zekerheid bieden.