De stap naar het onderwijs..

Begin 2019 heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt, want ik was niet gelukkig in mijn toenmalige carrièrepad. Ik werkte als business developer voor veel verschillende opdrachtgevers en hoewel ik goed was in mijn werk zag ik mijzelf dit niet voor de rest van mijn leven doen.

Ik ben me gaan oriënteren op andere werkvelden, en ik heb me daarin niet laten beperken door mijn opleidingsachtergrond. Ik wilde een weloverwogen keuze maken en ik stond ervoor open om weer te gaan studeren. Na heel wat wikken en wegen wist ik het: ik ga omscholen naar het onderwijs. Ik heb me vervolgens georiënteerd op zowel Primair- als Voortgezet Onderwijs. Door met vrienden/bekenden mee te lopen kreeg ik een beter beeld van wat het onderwijs precies inhoudt. Uiteindelijk merkte ik dat ik meer affiniteit had met VO.

Ik wist al vlug dat ik niet zomaar een studie kon gaan volgen naast mijn toenmalige baan, en ben op zoek gegaan naar mogelijkheden om als zij-instromer aan de slag te gaan. Dit betekent dat je direct voor de klas komt te staan, en daarnaast een studie volgt om je lesbevoegdheid te halen. In mijn zoektocht stuitte ik in november op de vacature van Teach-In Group. Zij zochten samen met Hogeschool Utrecht naar mensen zoals ik. Er volgden gesprekken en een assessment, welke ik met positief gevolg heb afgerond. Ik ga zij-instromen als Docent Nederlands!

Teach-In Group heeft mij vervolgens bemiddeld naar een eerste opdracht, en die eerste opdracht is inmiddels begonnen. Sinds 6 januari werk ik op het Wellant College de Groenstrook in Aalsmeer. Ik heb de verantwoordelijkheid over vier VMBO3 klassen, en verzorg in totaal 12 lesuren. Dankzij de begeleiding van Teach-In Group kwam ik niet onbeslagen ten ijs, en in ik verheug mij enorm op de komende jaren!

Ook altijd de stap naar het onderwijs willen maken? Kijk hier voor het zij-instroom traject van de HU en TIG.