Zij-instroom ervaring Eva Nijssen

Mijn naam is Eva Nijssen, ik ben 42 jaar en ik doe niet Donald Duck na. Nee, ik ben docent Nederlands op het Antoniuscollege in Gouda. Graag vertel ik jullie kort hoe ik daar terecht ben gekomen en het traject dat ik heb doorlopen bij Teach-In Group.

Na mijn carrière als uitvoerend danseres heb ik Algemene Cultuurwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd. Na het behalen van mijn master ben ik tot afgelopen augustus werkzaam geweest als medewerker en hoofd marketing en communicatie bij diverse culturele instellingen. Drie jaar geleden werd ik gevraagd als docent dansgeschiedenis op de School voor Jong Talent, dit is de middelbare school van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.Daar werd ik wel ‘besmet’ met het plezier dat lesgeven aan jongeren geeft. Toen de coronacrisis nogal pontificaal op de drempel van mijn theater stond en we voor langere tijd dichtgingen, had ik weinig zin om op een wachtbankje betere tijden af te wachten.
Net op dat moment zag ik een vacature van Teach-In Group, waarbij je betaald voor de klas een tweedegraads docentenopleiding kan volgen. Wat een goed idee.

Ik heb Maurice Vink van Teach-In Group benaderd, een brief geschreven en zo rolde ik het uitvoerige en secure sollicitatieproces in. Gesprekken, een assessment, een dag lesgeven en toen het verlossende telefoontje: ik zat erbij. Nog fijner was het dat ik dezelfde week al een gesprek had op het Antoniuscollege in Gouda en daar voor het hele schooljaar 2020-2021 werd aangenomen. Ik ben in september begonnen met de vervanging van een zwangerschapsverlof en ik februari met de vervanging van een andere collega. In de tussentijd was ik druk bezig met het organiseren van mijn studie.

Ik heb een ontzettend leuk en leerzaam schooljaar achter de rug. Met de begeleiding van Teach-In, zoals lesbezoeken en visites op de school als ook de begeleiders van de Hogeschool en de school waar ik lesgeef. Het geeft een veilig gevoel dat er zoveel mensen zijn die zich actief bezighouden met het vormen van mij als de best mogelijke docent. Ik ben gevraagd om volgend schooljaar in dienst van het Antoniuscollege te komen en ik krijg ook op het conservatorium een eigen mentorklas Nederlands. Daar heb ik even over na moeten denken, want een van de grote voordelen van Teach-In Group is dat je door de wisselende projecten die je doet breed wordt opgeleid. Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen Teach-In te verlaten, maar ben ze heel erg dankbaar voor de kans die ze gecreëerd hebben bij de school waar ik nu lesgeef. Mocht je nou zelf vragen hebben over het lesgeven, het te volgen traject of gewoon gezellig uit eerste hand willen horen hoe het is zo’n ‘switch’ maken, schroom niet om contact met ons op te nemen via info@teachingroup.nl

Ben je er al helemaal uit? Dan wens ik je veel succes en vooral heel veel plezier met alles dat op je pad komt!