023-5250502
Mijn TIG
Mijn Favorieten
Sluiten

Teach-In Group op de NOT

Stand B081: Vind hier de docenten voor jouw team!

Het lijkt een steeds groter wordend probleem: de schaarste op de arbeidsmarkt. Vacatures die onmogelijk in te vullen lijken, zijn eerder regel dan uitzondering. En dat neemt alleen maar toe, in plaats van dat het afneemt. Veel schoolleiders zitten met de handen in het haar. En dat terwijl de oplossing misschien wel dichterbij is dan je zou denken.

Binnenkort is de NOT in de jaarbeurs. Van 22 tot en met 26 januari om met precieze data te spreken. Bekend als hét evenement in onderwijsland, maar eveneens dé plek om vacatures in te vullen.

Hoe kun je vacatures voor docenten invullen op de NOT?

NOT is een plek die even interessant is voor docenten als voor schoolleiding. Oftewel: een plek waar docenten en schoolleiders samenkomen. Als ook: schoolleiders met een aanbod aan openstaande vacatures en docenten die die vacatures maar al te graag willen invullen. Het enige wat nog rest is dat ze elkaars pad moeten kruisen. Met de hoge docentendichtheid per vierkante meter op de NOT, is die kans al vergroot. Maar er is meer wat de kans op een perfecte match voor de invulling van de vacature kan vergroten.

Besteed het invullen van de vacatures uit

Natuurlijk kun je het laten invullen van de vacatures ook uitbesteden. Waarom zou je er zelf zoveel tijd en energie in steken als er bedrijven zijn die erin gespecialiseerd zijn? Het is met reden hun vak om vacatures in te vullen.

Teach In Group is daar een goed voorbeeld van, zowel voor de lange termijn oplossing (docenten die in loondienst willen aan scholen koppelen) als op de korte termijn (het aanbod aan interim docenten). De NOT biedt uitgebreid de mogelijkheid om persoonlijk en (uiteraard) vrijblijvend kennis te maken met alle mogelijkheden.

Waar moet je op letten wanneer je gebruik maakt van een bureau?
Er zijn verschillende spelers op de markt die mogelijkheden aanbieden om vacatures in te vullen. Vaak werken ze allemaal op een eigen manier. Daarom zijn er een paar punten die belangrijk zijn om op te letten wanneer je een tussenpersoon inschakelt.

– Let erop dat een bureau niet alleen vacatures vult, maar ook meedenkt of een kandidaat ook binnen de opdracht past, ook al lijken alle facetten op papier te kloppen, het is ook belangrijk dat er een persoonlijke match is met de docent, het team en de school zelf.

– Persoonlijke aandacht speelt daarbij een grote rol. Een van de belangrijkste punten hierin is misschien wel dat het bureau de ruimte neemt om met je mee te denken en verschillende situaties in acht neemt.

– Om zeker te weten dat scholen aan de juiste mensen worden gekoppeld is het belangrijk dat bureaus selectief zijn. Vraag daarom op welke manier ze selecteren. Nemen ze assessments af, hoe zien die assessments er dan uit, op welke basis wordt er aan de hand van de assessments definitief geselecteerd? Ook is het goed om te weten of er referenties worden nagegaan. Op die manier weet je, nog voordat je afspraken aangaat, al zeker met welke kwaliteit je te maken hebt.

– Vraag ook of de oplossingen die er geboden worden, voor de korte of voor de lange termijn zijn. Dan weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is.

Niet met lege handen naar huis
Ga je naar de NOT, dan maken we graag kennis met je en bespreken we welke mogelijkheden we te bieden hebben en op welke manier we elkaar kunnen helpen. Je kan ons vinden op stand B081